A modern kor vívmányai, és a cserépkályha építés

Sok olyan dolog van, amit szeretek a régi holmik között, és nem feltétlenül vágyok arra, hogy mondjuk új legyen belőle, vagy modern. Sőt, sok esetben jobban szeretem a régi holmikat, mint az újakat.

A régi idők

Sok régi tárgyat, emléket kaptam meg a nagyanyám házából akkor, amikor meghalt szegény. Mindig is szerettem a régi tárgyakat, és anyám amúgy is sajnálta volna kidobni, nálam pedig tudta, hogy jó helyen lesz. Minden tárgynak van egy élete nálam. Van amelyik a polcra megy fel a többi közé, de akad olyan is, aki a falat díszíti, de a kertben elől egy kész korsó kupac található. Persze nem minden a nagyanyámtól van. Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki agyagozással, fazekassággal foglalkozik. Mivel tudja, hogy szeretem a régiségeket, ha valamelyik szép kancsója eltörik, vagy egy nagyobb tálja, akkor azt félre teszi a számomra, mert tudja, hogy vagy a kertben lesz helye a többi mellett, vagy mondjuk ültetek bele. Az ablakban számos régi kuglóf sütő sorakozik, vagy egyéb forma, ami nem sikerült neki, az égetéskor mondjuk elrepedt, ezeket ő amúgy is kidobná. Így én meg ültetek bele. Olyan helyesek benne a muskátlik az ablakban.attic-112267_640

A keresztezés

Sok mindent próbálok meg ötvözni, akár az otthonunkban is. Álszent lennék, ha azt mondanám, hogy csak régi holmik vannak nálam, hiszen szeretem a modern kor vívmányait, gépeit. Ilyen mondjuk a mosogatógép amiről ma már semmi pénzért nem mondanék le róla. De a robot gépemet is nagyon szeretem, a legújabb szerzeményem pedig egy aszalógép. Tudom, mindezek nem voltak régen, és mindent megoldottak, de én azért szeretem ezeket az eszközöket, mert könnyebbé teszi az életemet.

A házunk is ezt keresztezi valahol. A bútorok között van régi, ami fel van újítva, esetleg át is van festve más színűre, de az eredete ugyan az.

Mindig is vágytam arra, hogy legyen egy régi időkre emlékeztető cserépkályhánk. Persze az nem olyan egyszerű, mint azt én elgondoltam. Ami a legfontosabb, hogy a szezonnak vége kell hogy legyen, mert csak akkor lehet majd bontani, beépíteni.

A legfontosabb feladat az volt, hogy időben találjak valakit, aki cserépkályha építéssel foglalkozik. Már ez is elég nagy feladat volt, aki normális, nem hónapok múlva fog jönni, és pénzt akar keresni.

A megfelelő munkaerő

Nagyon nehéz manapság megfelelő szakembert találni. Ha valaki mégis megtalálja, akkor mentse e a számát, hogy később is legyen lehetősége felhívni. Én manapság semmire nem találok megfelelő embert a cserépkályha építésen kívül. Hogy mit szerettem volna?

Hát az első, és a legfontosabb, hogy a leendő konyhámhoz szükségem lenne új nyílászáróra, de hiába küldtem el 4 ajánlat kérő levelet, sehonnan nem jött egy sem. Nem is értettem, hogy ezek az emberek nem akarnak pénzt keresni? Vagy miért nem válaszoknak? A kis ablak, kis pénz nem érdekli őket? Mérges is voltam be kell hogy valljam, hiszen senkit nem érdekelt, hogy nekem ablakra van szükségem. Bevallom, aki nem válaszolt, leírta magát előttem, és ez után sem kellene tőle semmi, mert gondolom a munkája is olyan lehet. Az a tipikus Pató Pál úr, ej ráérünk arra még. Nekem pedig ilyen szakemberre nincs szükségem, de szerintem senkinek sem. Te is jártál már így?

Remélem, hogy minden szakembert megtalálok időben, akire szükségem lesz a felújítás folyamán.