Győrből Ausztriába vonattal minden nap? Mi sem könnyebb!

Új munka Ausztriában, jöjjön a lakásvásárlás!

Nemrég kaptam egy nagyon jó állásajánlatot egy osztrák városból, közel a magyar határhoz. Természetesen igent mondtam rá, mert a fizetés igen jó, de volt egy kis bökkenő: budapesti vagyok. Annyi pénzem nincs, hogy Ausztriában vegyek lakást, albérletbe pedig elvi okokból sosem költöznék, ezért azt a döntést hoztam meg, hogy megpróbálok Magyarországon lakást venni az osztrák határ közelében. Ehhez el kellett kezdenem eladó ingatlanokat keresni arrafelé. Nem volt könnyű a dolgom, mert a pénzügyi helyzetem nem tette lehetővé, hogy akármennyit költsek új lakásra. Komolyan át kellett gondolnom, hogy hol és milyen otthont szeretnék magamnak venni. Abban már biztos voltam, hogy autót nem fogok tudni vásárolni, mert annyi pénzem nem fog maradni a lakásvásárlás után, ezért vonattal fogok minden nap átjárni a határon dolgozni. Szerencsére a vasúti közlekedés igen jó azon a környéken, így amiatt nem kellett aggódnom, hogy elkések a munkából. Sok oldalt átböngésztem, de nem találtam számomra megfelelő kis lakot, míg nem egy ismerősöm ajánlására ellátogattam a Nextapró oldalára. 

De hová költözzek?

Első sorban azt kellett eldöntenem, milyen határ közeli településre szeretnék költözni. Több minden is szóba jött, többek között Sopron, Mosonmagyaróvár, Szombathely és Győr is. Eleinte vegyesen próbáltam meg az oldalon keresni, de túl nagy volt a választék, így kénytelen voltam leszűkíteni a keresést arra, hogy eladó lakás Győr környékén, vagy Győrben. Azért pont Győrre esett a választásom, mert amellett, hogy közel van a határhoz és jó a vonatközlekedés át Ausztriába, a város sem egy kihalt kis porfészek, hanem van ott élet, tehát hétvégén sem fogom ott halálra unni magam. Találtam az oldalon pár lakást – szerencsére az árkategóriát be lehet náluk állítani – ami tetszett, de megnézni még nem tudtam őket, mert az időm nem engedte, viszont fel tudtam venni a kapcsolatot az eladóval a Nextapró-n keresztül és meg tudtam velük beszélni, hogy amint szakítok időt, szeretnék leutazni. Szerencsére belementek ebbe.

Lakáslátogatóban Győrött

Amint a munkám engedte – épp a felmondási időmet töltöttem, ezért a főnököm keményen fogott engem – elutaztam Győrbe Kristóffal, a legjobb barátommal. Elsősorban azért vittem magammal, mert ha ketten vagyunk, talán kevesebb eséllyel vernek át minket, bár az oldal megbízhatónak tűnt és nem úgy nézett ki, mint amire csalók regisztrálnak fel. Leérve a határ menti városba, rögtön megfogott annak légköre és a nyugalom, ami körülvett. Akkor már biztos voltam benne, hogy ha törik, ha szakad, itt fogok magamnak találni egy jó kis lakást. Szerencsére az ingatlanok – pontosabban két darab – amiket megnéztünk, nagyon kecsegtetőek voltak, mind árban, mint kinézetben. A Nextapró-n látottaknak és leírtaknak megfeleltek, a hirdetők is jó fejek voltak. Mivel nem akartam elkapkodni a dolgot, ezért nem mondtam biztosat senkinek sem, haza kellett utaznom Pestre és ott átgondolni mindent, mérlegelni a dolgokat a látottak alapján.

Mindent a Nextapró-ról

Mikor még lent voltunk Győrben és épp az egyik lakásban nézelődtünk, jobban szóba elegyedtünk a hirdetővel, akit Katának hívnak és valahogy a Nextapró-ra terelődött a téma. Ugye az oldalon keresztül vettem fel vele a kapcsolatot, ami nagyon jó dolog volt, mert nem kellett külön hívogatni egymást és privát e-mail címet cserélni, hogy tudjunk írásban is beszélgetni egymással. Kata elmesélte, hogy mikor felmerült benne a lakása eladásának ötlete, először ingatlanközvetítőn keresztül próbált túladni rajta, de miután ez a dolog befuccsolt, eldöntötte, hogy egyedül vág neki ennek a kihívásnak és meghirdeti az interneten a lakást. Sok ingatlan eladásával foglalkozó oldal található a világhálón és voltak is jelentkezők több helyről, de a legtöbb érdeklődő a Nextapró oldaláról érkezett. Azt mondta, ha valaha lakás eladásán gondolkodunk, csakis ezt az oldalt válasszuk, mert a hirdetőfelület, amivel rendelkeznek, hihetetlen részletes. Az ingatlan eladójának nem kell azzal vesződnie, hogy külön-külön bepötyögi, milyen a lakás állapota, komfortja, építési típusa, vagy hogy milyen extrákkal rendelkezik, ugyanis a Nextapró ezeket egyszerűen bejelölhetővé teszi. Az embernek csak a listából ki kell jelölnie, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a lakása a felsoroltak közül. Persze ha van olyan, ami nem szerepel a felsorolásban, akkor azt külön bele lehet írni a leírásba is. Az átlátható szerkesztőfelületnek köszönhetően még az is könnyedén el tudja készíteni a hirdetését, aki annyira nem jártas ezekben a témákban. A fotók feltöltése is egyszerűen megoldható, azok sorrendje az új funkciónak köszönhetően már húzással is módosítható. Kata – elmondása szerint – már aznap 3 jelentkezővel beszélt, miután feladta a hirdetést. Örült, hogy én is a Nextapró-n keresztül találtam rá, mert igazán megbízhatónak véli őket. Mondjuk nem csak ő, hanem én is, – másik oldalról – mint lakáskereső. 

Egy új románc kezdete

A fentebb taglalt sztori kapcsán megemlíteném még, hogy Katát nagyon szimpatikusnak találtam, talán ez is közrejátszott, hogy végül az ő lakására esett a választásom és azt vásároltam meg. Mikor intéztük a hivatalos papírokat, kiderült, hogy ő is Győrön belül vett egy új lakást és szintén a Nextapró-n talált ki. Kíváncsiságból rákérdeztem, merre van az az ingatlan és kiderült, pont az a másik, amit én is néztem, mikor lent voltam először a városban. Mikor megkérdezte, hogy-hogy nem azt vettem meg, hisz az nagyobb, mint amit eladott, azt válaszoltam, hogy “Mert itt szimpatikus volt a tulaj.” Nem tudom, hogy miért csúszott ki ez a számon, de visszaszívni már tudtam. Szerencsére Kata nem jött zavarba, hanem elnevette magát. Miután megtörtént az ingatlan átadás és elváltak útjaink, azt hittem, már sosem találkozok Katával. De mekkorát tévedtem.

A Nextapró-nak köszönhetően még a szerelem is megtalált a végén

Épp az első osztrák munkanapomra indultam a vonattal a határ felé, mikor egy ismerős hang csapta meg a fülemet egy másik fülkéből. Mikor átmentem, hogy megnézzem, csak hallucinálok-e, vagy sem, megláttam Katát, ahogy a fülkében ülve néz ki az ablakon és éppen telefonál. Bekopogtam, felém kapta a fejét és szélesen elmosolyodott. Beültem hozzá a fülkébe és miután lerakta a telefont, elmondta, hogy épp Ausztriába megy dolgozni. El sem hittem, hogy ugyanazt éli át, mint én. Átvonatozik minden reggel egy másik országba, hogy ott dolgozhasson. Ennyi véletlen nem lehet az életben – gondoltam magamban. Eljött az idő, hogy megkérdezzem tőle, lenne-e kedve eljönni velem meginni valamit munka után. Szerencsére igent mondott és azóta is boldog párkapcsolatban élünk. Igaz, még nem költöztünk össze, de ha szeretnénk egy közös otthont Győrben, akkor mindenképp a Nextapró-t fogjuk igénybe venni, mert nekik köszönhetően nem csak megtaláltam a helyem a világban, de egy csodás embert is megismerhettem Kata személyében.