Melyik a célszerűbb közlekedési eszköz, a vonat, vagy a buszközlekedés

train-527849_1280Természetesen, minden attól függ, hogy az ország melyik részén lakunk, milyenek a lehetőségeink. Mindenhol más, és egyének szerint is mások a lehetőségek.

Melyiket válasszuk

Sok esetben nem mindegy, hogy melyiket választjuk. Van, akinek a vonat van közelebb a lakóhelyéhez, így azzal közlekedik, de fordítva is. Azt is mérlegelni kell, hogy praktikussági szempontból melyik a jobb. Ha az otthonunkhoz van közelebb, vagy esetleg, a munkahelyünkhöz.

Budapesten, sokan válasszák a vonat közlekedést, ha egy kicsit vannak csak messze a fővárostól, mint hogy a folytonos dugót válasszák reggelente.

De nem csak akkor kell ezen gondolkodni, ha napi közlekedésről beszélünk.

Sok esetben szükségünk lehet még a személyszállítás valamely formájára.

Mikor érdemes a busz rendelést választani

Minden attól függ, hogy hányan fogunk utazni. Aztán az is mérlegelendő, hogy mennyi ideig maradunk majd?. Miért fontos ez? Abban az esetben mondjuk, ha mi egy buszt rendelünk, és három napra utaznánk el, akkor a sofőr szállását is nekünk kell majd kifizetnünk, és a busznak is van kiszállási díja, és várakozási is.

hiszen nem mindegy, hogy a busz elvisz minket csak A pontból B pontba, aztán vissza, vagy pedig napokig kell minket ide oda vinnie, vagy várnia. Ha hosszabb a menetidő, azt is bele kell kalkulálnunk, hogy esetleg nem egy, hanem kettő sofőrre lesz szükségünk, vagy választhatjuk azt a lehetőséget is, amíg neki ki kell vennie a pihenő időt, addig mi egy pár órát kirándulunk valahol, vagy városnézéssel töltjük. persze, ha hosszabb útra megyünk, akkor természetesen nincs nagyon kedvünk nézelődni, hanem szeretnénk minél hamarabb oda érni.

A gyerek kirándulások

Általában, a csoportos kirándulásokkor, vagy az osztály kirándulásnál választják a buszos utazást a szülők. Ez kényelmes, ha pedig nap végén elfáradunk, akkor csak fel ülünk a buszra, és haza jövünk. Sokkal könnyebb ez, mintha fáradtan még át kellene szállni a haza utazás során.

De ez sem minden esetben jó így, hiszen vannak kivételek itt is.

Tavaly nyáron a nagyobbik fiam ment táborba. Az ő esetükben nem lett volna praktikus a busszal való lemenetel. Hogy miért? Mert a leutazás során ki kellett volna fizetni az oda vissza utat, a vissza útnál pedig ugyan így. Ez idő alatt két alkalommal üresen ment volna a busz, és az a szülőknek elég megterhelő lett volna anyagilag. Így a táboros szülőin megbeszéltük, hogy vonattal, és busszal fognak majd menni. Nem volt vészes az utazás. Vonattal kezdték, majd kb. 15 kilométer után, átszálltak, azzal mentek tovább Veszprémig. Ott volt egy kis pihi, városnézés, majd busszal folytatták, ami olyan fél órás volt. Ezt követően, egy pár kilométeres gyaloglás, de minden rendben ment. A vissza úton ugyan ez volt, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, még fontak is a lányok a vonaton emlék karkötőket.

 

Mindent egybe véve, mérlegelni kell az út tervezésekor, hogy mi a hasznos, mindent jó alaposan át kell számolni, mert egy egy alkalommal, elég sok pénzt spórolhatunk meg, a magfelelő útiterv összeállításánál.

Melyik a célszerűbb közlekedési eszköz, a vonat, vagy a buszközlekedés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Filed under Uncategorized