Memória játék és Uno a nagy útra

Budapesten lakom a szüleimmel és az öcsémmel. A szüleink Békés megyeiek, a nagyszülők pedig még mindig ott laknak egy tőlünk nagyon távoli kisvárosban. Ez azt jelenti, hogy amikor meg akarjuk látogatni őket, 3-4 órás vonat- vagy autóúttal kell számolnunk. Amikor családostul megyünk hozzájuk nyaralni, olyankor mindig autóval megyünk, hiszen nagyon sok dolgot kell magunkkal vinnünk, nem akarunk annyi bőrönddel vonatozni. Előfordul azonban, hogy nem megy az egész család, most például a téli szünetben anyukámmal és az öcsémmel hármasban látogattuk meg a nagyszüleinket három napra. Ezúttal a vasutat választottuk. Az útra készültünk enni- és innivalóval, könyvekkel, fülhallgatóval.

Régebben gyakran kártyáztunk is a vonaton. A mostani indulás előtt eszembe jutott, hogy milyen régóta szeretnénk egy új társasjátékot az öcsémmel. Családi vagy baráti összejövetelekkor mindig nagyon szeretünk társasozni, viszont a régi játékokkal már annyit játszottunk, hogy kezdjük unni őket. Így egyik este felnéztem az internetre, hogy milyen új társasok jelentek meg mostanában. Nagyon jól jönne leginkább valami szórakoztató kártya- vagy memória játék, olyan, amivel a vonaton is fogunk tudni játszani. Találtam az egyik oldalon nagyon sok, érdekesebbnél érdekesebb társasjátékot. Jól meg kellett fontolnom azonban, hogy milyet válasszak, tudniillik egy nagy táblát, bábuval lépkedős társasjátékkal nehezen tudnánk a vonaton játszani. Emiatt hajlok inkább a memória játék vagy kártyák felé. Ezek egyébként is jól megtornáztatják az agyat, ami sosem árt.

Felkeltette az érdeklődésemet a Deja vu nevű társasjáték a webshopon, ami alapvetően nagyon hasonlít egy memóriajátékhoz, tulajdonképpen azon az elven működik. Csak ezt több játékos is játszhatja, egyenként kell felfordítani a lapokat, és ha az egyik játékos úgy emlékszik, hogy látta már a lapon lévő képet, elveszi azt. Ez a memória játék jó ötlet lehet akár a vonaton is.

Mivel hatalmas volt a választék a webshopon, nem tudtam csak egy társasjátékkal megelégedni. A társasjátékok többb kategóriáján belül is rengeteg érdekes játékot találtam. A másik választásom végül a népszerű Uno kártyára esett. Gyerekkoromban nagyon sokat játszottunk ezzel a barátaimmal, de nekem sosem volt saját paklim. Ezért most úgy döntöttem, veszek a zsebpénzemből két régóta óhajtott társasjátékot. Mivel nincs bankkártyám, megnyugodtam, amikor megpillantottam, hogy lehet utánvéttel is fizetni. Megadtam az adataimat és házhozszállítással megrendeltem a játékokat.

2 napon belül ki is hozták, a téli szünet miatt pont otthon voltam, a szüleim pedig dolgoztak, úgyhogy titokban is maradt a dolog. Amikor hazajöttek, persze nem titkolóztam tovább, hanem megmutattam nekik a játékokat, este pedig ki is próbáltuk őket. Ezentúl biztos, hogy a hosszú vonatutakon sem fogunk unatkozni.