Utazás közben is mindig tanul az ember

Egy nagyváros agglomerációjában élek, ahol elengedhetetlen, hogyha munkába szeretnék menni, akkor utaznom kell. A legjobb megoldás erre, hogyha nem szeretnék a dugóban araszolni, minden áldott nap kocsival, akkor a tömegközlekedést választom, azon belül is a vasutat. A kötött pályás közlekedés mindig célravezetőbb, mivel nem tud dugóba keveredni, késések itt is várhatóak, mindenféle környezeti, illetve személy jellegű behatások miatt, de meg lehet ezzel a közlekedési formával is barátkozni. Nem mellesleg, hogy nem kell a vezetésre figyelmi, így a vonaton, míg beérek a cél pályaudvarra, addig van időm mással is foglalatoskodni. Éppen elolvasni az adott napi, vagy előző napi híreket, tanulni, könyvet olvasni, vagy éppen az utastársakkal beszélgetni. A vonatozásnak is megvan a maga bája, régebben a régi típusú vonatok hangját, zaját imádtam, ahogy zakatolnak, lehetett hallani a vasúti sínek összeillesztését, a mostani elővárosi, gyors vonatoknak már nincs meg ez a fajta életérzése. Nagyon modern és csendesek a jelenlegi vonatok, amivel manapság közlekedem, nincs az a nagy utazás hangulata. De ez a modernitás kell is, hiszen gyorsabbak és kevésbe hangosak lettek a vonatok, ahol szinte már fel sem tűnik, hogy utazunk és haladunk a célállomás felé. Kisebb megállókkal, ahol felfigyel az ember, hogy már lassan meg is érkezik. Könnyedén telik el az utazási idő, nem figyelve arra, hogy már fél vagy több órája a vonaton tartózkodunk. Szeretek vonatozni, mert nem csak ismerős emberekkel találkozom, hanem ismeretlen, vagy éppen láttam már a vonaton típusú emberekkel is, akikkel szóba lehet elegyedni, és utazás közben új információhoz, élettörténethez jut az ember.

Ez történt velem a múlt héten is, hogy az egyik utastársammal elegyedtem szóba, aki megosztotta velem, hogy a cég, – akinél dolgozik- nagy felújításban van, és új polcrendszereket szerzett be. Nagyon izgatott volt, mert a mai napra ígérték, hogy mire beérnek a munkahelyükre, készen lesznek az összeszereléssel és már csak a polcokra kell elhelyezniük a cége által tárolt termékeket.

Elmondta, hogy a cég akiknél dolgozik, nagy elhatározása ez, hogy új polcrendszerrel segíti a munkájukat, mivel ezáltal a termékkészletük jobban nyomon követhető lesz, könnyebben megtalálják majd a termékeket, nagyon lesz a rend, hogy rendszerben tudnak majd pakolni és ezzel a munkájuk azon része, ahol keresik a termékeket, le fog rövidülni.

Elmesélte az utastársam, akit később kiderült Jánosnak hívnak, hogy a vezetői hosszas keresgélés után döntöttek úgy, hogy ezt a polcrendszereket gyártó, forgalmazó és összeszerelő céget fogják alkalmazni.

A legmegfelelőbb és az ő igényeikhez legjobban passzoló céget keresték, amit nagyon nehezen találtak, egyik cég sem felelt meg számukra, amikor szembe jött az interneten ez a cég, amelynél később megrendelték. Hol az árral, hogy pedig a szállítási feltételek nem feleltek meg más vállalkozásoknál, de a végén az élet úgy hozta, hogy a legjobbal sikerült szerződést kötniük.

Elmondása szerint a főnökei már az első kattintásnál tudták, hogy ez a cég nagyon profi,és hogy megtalálták, azt, ahonnan rendelni fognak. A honlapjuk nagyon összeszedett, jól kezelhető mindenki számára is, egy laikus is könnyű szerrel meg tudja találni az általa keresni kívánt polcrendszereket.

A polcok kategorizálva vannak, mindegyikhez tartozik egy leírás, milyen méretekkel rendelkezni, milyen a teherbírása, milyen termékek tárolására ajánlják, és mindez a könnyebb választás érdekében fényképekkel szemléltetve, hogy mindenképpen segítségére legyenek a vásárlóiknak.

János főnökei könnyen tudtak dönteni, mivel raklapokon tárolják az általuk forgalmazott termékeket, ezért ezt a fajta polcot szemelték ki.

Raklapos polc ismérve, hogy jó teherbírású és jól alakítható polcfajták közé tartozik, a sokoldalúságának köszönhetően jól áttekinthetővé válik általa a raktár. Könnyen összeszerelhető, de ezt majd egy később sztoriban mesélte tovább János útitársam.

Úgy tudja, hogy főnökei az első perctől fogva elégedettek a polcrendszert forgalmazó céggel, mivel, miután leadták az előzetes rendelést, a cégtől egy nagyon kedves női hang kereste meg őket, időpont egyeztetés céljából, hogy mikor tudna a felmérő szakemberük látogatást tenni.

Nagyon rugalmasan kezelték ezt az időpontot, úgy, hogy az mindenki számára megfelelő legyen. A felmérő szakember pontosan megérkezett a megbeszélt időpontra és megkezdte a munkáját.

Raklapos polc remek választásnak mutatkozik, a cég profiljához és az általuk forgalmazott termékek tárolása tekintetében, ezt megerősítette a felmérő szakember is, mivel neki az is lenne a dolga, hogy jelezze a megrendelők felé, ha úgy látja, hogy nem a leghatékonyabb polcrendszerükre adták le a rendelést, de itt szó sincs erről. Miután felmérte a helyiséget és a megbeszélték a kialakítást, ígéretéhez híven rövid időn belül jelentkezett is az árkalkulációval, a felvázolt polcrendszer elhelyezéssel.

János főnökeinek nagyon tetszett, mintha a vázlat a polcrendszerek tekintetében, mint pedig az a nagyon kedvező ár, melyet a cég ajánlott nekik. Összehasonlítva, ez volt a legjobb ár érték arányban, azon cégek között, akiknél érdeklődtek hasonló termékek iránt. Mivel ennyire kedvező volt az ajánlat, és látszott már a honlapon megtalálható fényképen is, hogy nagyon magas színvonalú és remek minőségű polcokat árulnak, ezért megerősítették rendelésüket, hogy kérik a legyártást, kiszállítást és összeszerelést.

Nem is dönthettek volna jobban, mert ez a cég tényleg mindent vállal, ami a polcrendszer illeti, így még a vezetőknek nem kell külön összeszerelő szakembert sem alkalmazniuk, ezzel időt és energiát, nem másod, illetve harmad sorban pénzt is megtakarítanak. A cég mind munkamozzanatot vállal, a kiszállítástól kezdve az összeszerelésig. Ez egy rendkívül vásárlóbarát hozzáállás, nem beszélve arról, hogy így nagyobb lesz a bizalom a megrendelőknek is, hiszen a cég így tudja garantálni a garanciát is, hogy mindent ők végeznek el. Így tökéletesen biztosak lehetnek ők és a megrendelők is, hogy remek minőségű termék kerül összeszerelésre, és nagyon tartós polcrendszert tudnak átadni a vásárlóik számára.

Raklapos polc beszerelésének határideje János elmondása alapján a mai nap, ők már látták az elmúlt napokban is, hogy milyen összhangban tudtak az összeszerelő szakemberek dolgozni, kétség nem fért hozzá, hogy egy jól működő vállalkozást találtak a főnökei, mely vállalkozás nagy szakértelemmel rendelkező munkavállalókat alkalmazni, akik precízen, pontosan dolgoznak, mindig a vásárlókhoz igazodva, az ő igényeiket szem előtt tartva.


A főnökök rendkívül elégedettek a polcrendszert fogalmazó céggel, és ha tehetik őket fogják alkalmazni más polcrendszerek beszerzésénél is. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján mindenképpen ajánlják másoknak is. János pedig alig várja, hogy az új polcokra elhelyezhesse a termékeiket és az egész helyiséget a birtokukba vehessék, mivel jobb lesz a rendszerezettség, ezáltal könnyebb lesz a munkavégzésük. Mire a történet végére ért János, meg is érkeztünk az állomásra. Egymásnak kellemes napot kívánva elbúcsúztunk.