Utazás közben

girl-140569_1280Két lehetőségem van munkába menni. Vagy felülök a vonatra, és vonatozom fél órát, ami annak ellenére, hogy rosszul hangzik, mégsem annyira rossz, mivel Budapestre járok dolgozni, és így az állandó dugó, és parkoló hiányt kikerülhetem.

Mindegy, melyiket válasszam, mindegyik, egyforma hosszú, és unalmas. Akár az araszolás, vagy az ücsörgés. Szóval a lényeg, hogy mindig szól valami zene a kocsiban, vagy pedig a hedset segítségével, a fülemben.

Szeretem mert közben kikapcsol. Van, hogy azon kapom magamat, hogy dudorászok, vagy hogy menet közben énekelek. Ez azért olykor vicces, és időközönként körbenézek, ki is látja, nem ám azt gondolják, hogy bolond vagyok.

Nem szeretem, ha más hallja a zené, amit hallgatok. Nem szeretem, amikor ülök valamelyik közlekedési eszközön, és van, aki olyan hangosan hallgatja a zenét, hogy még én is hallom. A fiatalok nagy szokása, hogy már nem is fülhallgatóval hallgatnak zenét, hanem csak úgy hangosan. Na ez a másik, amit ki nem állhatok. Bár a fiatalok manapság sok mindenben megbotránkoztatják, a náluk idősebb korosztályt.

Rádió, vagy felvett zene

Miért érdemes rádiót hallgatni inkább, mint felvett zenét? Számos oka van. Persze nem mondom, hogy régen nem szerettem ugyanazokat a dalokat hallgatni. De ahogyan érik az ember, és nő, úgy változnak vele a dolgok is.

Ma már szeretem a változatos zenét. Persze én se mindent, és van olyan, amit nagyon szívesen ki tudnék kapcsolni, de „minden evő” vagyok, mindent meghallgatok.

A másik, a reklámok. A tévével összehasonlítva, itt azért más a helyet. Mit kedvelek a reklámokban? Nagyon egyszerű. Vegyünk néhány példát.

Az egyik rádió, minden nap felsorolja, az aktuális menüket bizonyos éttermekben. Ezt nagyon jónak találom. Hétköznap nincsen időm főzni, így nekem is, és a páromnak is jár a heti menü. Ha van időm előre kiválasztani a menüt, akkor egész hétre le van tudva a gond. De nem mindig jut erre időm, így ilyenkor nagyon hasznos. Végig mondja, hogy mi közül választhatok, mennyibe kerül mi van, ha házhoz szállítást is kérek, vagy ha helyben fogyasztom. Van ahol helyben fogyasztásnál, még egy desszertet is kapunk. Én könnyen ki tudok ugrani ebédelni, a páromnak viszont nem ilyen a munkahelye, így neki oda kell vitetni.

Ezenkívül, itt nem olyan hosszúak a reklámok, mint a tévében, hogy egy 1 órás film alatt, mondjuk legalább 4 reklám van. Ami legalább 10 perces.

Sok esetben hasznosak a reklámok. A minap is, a barátnőm, ez a nyelviskola iránt érdeklődött Budapesten, és pont azt reklámozták. Manapság, egyre többen szeretnének valamilyen nyelvből vizsgát tenni, mindegy, hogy munkavállalás céljából, vagy azért, mert hogy a diplomához kell.

Ha lehetőséged van, válaszd te is a rádió hallgatást, hátha te is hallasz számodra hasznos információt.

Utazás közben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Filed under Uncategorized